Zánět je nebezpečná záležitost. Rozlišujeme akutní a chronický zánět. Chceme-li být zdraví, je třeba proti němu zakročit a užívat přípravky a potraviny, které mají protizánětlivý účinek. Akutní zánět se objeví z čista jasna, chronický se krade plíživě a nenápadně. O to je s ním potom větší práce. Jak ho poznáte? Jednoduše. Mezi příznaky patří zvýšená únava, teplota, průjem, vyčerpání. Problémové bývají zejména zuby. Protizánětlivé účinky najdeme v zázvoru, kurkumě, česneku, lichořeřišnici a topolovce růžové. Zázvor konzumujeme jako koření nebo si z čerstvého kořene připravíme čaj. Pomáhá protibakteriálně. Ke koupi jsou i zázvorové bonbony a jiné doplňky. Nakopne náš organismus. Koření kurkuma je také součástí naší kuchyně. Traduje se, že chrání dokonce i před rakovinou. Proto ji sypte do každého jídla, které si připravíte.
