Vařit zdravěji? Jde to…

     Všichni, tedy téměř, jsme vyrostli na české kuchyni a tuto jako takovou milujeme. Když se z kuchyně linou vůně pečeného kuřátka z trouby, vařeného guláše z plotny a nakonec se to prolne libou vůní pečené bublaniny či sváteční bábovky. Kdo by odolal bramborovým knedlíkům, zadělávanému zelí a pečeným vepřovým výpečkům?

     Nikdo neříká, že musíte tyto dobroty opustit. Stačí, když si recepty jen lehce poupravíte. Nemusí být tak tučné a můžete vynechat bílou mouku. Můžete zůstat u české kuchyně a přitom ji nemusíte až tak úplně dodržovat. Jídlo nebude tolik vydatné, ale naopak hodnotnější. Zapomeňte na instantní potraviny a zaměřte se na kvalitní suroviny. Ani na oslavách nemusíte být o něco ochuzeni, stačí si vyhledat nějaký ten receptík na zdravé pomazánky a ještě se přitom pobavíte.