Vaření

Vaříte rádi a vaříte i zdravě? Znáte cizrnu, dokážete z ní vyrobit chutný hummus nebo falafel? A co čočka? Taková čočková sekaná nebo čočková pomazánka je mimochodem skvělá záležitost. Ráda mám i z cukety slanou buchtu, cuketové placičky nebo cuketové hranolky. Z fazolí je zase dobrá paštika. Zkusili jste si upéct semínkový chléb bez mouky?

Doporučuji ochutnat i špenátový quiche, pečené brambory s tofu, polentové hranolky květákovo čočkové placičky, jáhlový koláč, bulgur s bešamelem, fazolník, štrůdl ze špaldy a pohanky a dýňové krekry. Že jsou to pro vás samé neznámé pojmy? Možná je na čase alespoň něco z toho vyzkoušet.

Pro začátek můžete vykouzlit balkánský sýr. Z obchodu si přineste tofu, nakrájejte jej na kostičky, osolte, promíchejte řádně a vložte do uzavíratelné krabičky. Dejte do lednice.