Saláty

Máme tu léto a to se konzumují ve zvýšené míře saláty. Proč zrovna v létě? Protože ochlazují. Zima tedy není vhodné období na to jíst saláty. Možná jste nevěděli, že saláty je lepší jíst na konec. Aby byl zdravý salát opravdu zdravý, hodně záleží na dresingu, který do něj dáte. Co kdybychom si společně ukulinařili klíčkový salát?

Připravíme si klíčky z fazole mungo, mrkev a petržel. Do salátové mísy poputuje hrnek klíčků, 4 hrnky mrkve, nastrouhané na hrubo, 1 lžíce posekané petrželky, smícháme vše dohromady. Vedle v misce si připravíme dresing. Tři lžíce citronové šťávy, dvě lžíce olivového oleje, lžička medu, kajenský pepř, mletý pepř a sůl. Našlehat, vmíchat do salátu a nechat cca hodinku uležet v lednici.