Prošlé potraviny

Plýtvat potravinami se nemá, ovšem hlídat datum spotřeby na potravinách bychom rozhodně měli. Nemá cenu doma hromadit potraviny, měli bychom mít přehled co a v jakém stavu doma máme. Důležité je správné skladování. Najdeme v lednici plesnivou zeleninu? Nebudeme odkrajovat vadnou část, vyhodíme ji celou. Při nálezu konzervy s vypouklým dnem učiníme totéž. Ale třeba jogurt, který překročí pár dní spotřeby, nemusí být v nepořádku. Než něco vyhodíte anebo naopak si necháte ke konzumaci, zamyslete se. Zažívací potíže v lepším případě nám může přivodit botulotoxin. V tom horším to končí smrtí. Hrozí nám z uzenin v igelitu či požitím masových konzerv. Z času na čas nás překvapí i salmonela. Ani tato bakterie není nic příjemného, i ona dokáže způsobit nepříjemné střevní potíže.