Zdravější formou přílohy je rýže. Ať už jen basmati, hrášková nebo kari nebo limetková, či celozrnná. Zkuste někdy i jáhlovou kaši, mungo, zelenou čočku nebo pohanku. Volit můžeme studenou přílohu ve formě různých placek nebo kukuřičného chleba. Pokud dáme přednost teplé příloze, máme tu možnost v podobě šťouchaných batátů, kořeněného špenátu, restované červené řepy, grilované kukuřice.
Znáte batáty? Jsou podobné bramborám, ale mají méně škrobu. Příprava je snadná. Oloupat, vložit do slané horké vody, přidat klasický a římský kmín, uvařit, scedit, šťouchadlem na brambory rozšťouchat. Do takto připravených brambor vmíchejte buď máslo nebo kdo má, může použít ghí. Stejně jednoduchý postup přípravy je i u grilované kukuřice. Dáte povařit klasy, propláchnete pod studenou vodou a na grilovací pánvi opečete. Kdo má cholesterol, je to pro něj ideální příloha.