Olivový olej

Tuky se dělí mezi zdravé a nezdravé, umělé a ztužené. Spolu s konzumací nezdravých, umělých, ztužených tuků získáváme jako lidstvo spoustu zdravotních problémů. Zvyšuje se nám cholesterol, krevní tlak, přibývá srdečně cévních chorob, krevních sraženin, obézních lidí a zároveň těžce nemocných lidí. Není však vše ztraceno. Stačí tyto nezdravé tuky zaměnit za tuky se zdrojem gama linolenové kyseliny. Jedním ze zdravých olejů je panenský olivový olej, nejlépe v kvalitě bio. Použijeme jej zejména do salátů. Denně bychom měli konzumovat alespoň dvě lžíce olivového oleje. Abychom nezůstávali pouze u olivového oleje, můžeme jej prostřídat například s dýňovým, lněným, konopným, sezamovým, avokádovým olejem. Vidíte, na výběr je toho opravdu dost.