Kdy jste si naposledy zapalovali ohýnek? My nedávno. Ohýnek prostě k jaru, létu a podzimu neodmyslitelně patří. Takový špekáček vlastnoručně opečený na ohýnku nemá chybu. Jako příloha chleba, hořčice, křen a jste v sedmém ráji. A navíc ty plamínky, pohled do nich. Hřejivá a přívětivá pohoda. Vybudovat správné ohniště však není nic jednoduchého. Připravíme si cihly a kameny, které usměrní oheň. A věděli jste, že popel z ohniště je výborným hnojivem pro vápnomilné zahradní rostlinky? Slyšeli jste někdy o ohništi zvaném finská svíce? Není potřeba přikládat polínka, protože stačí jeden upravený špalek, který hoří dlouhé hodiny. Někoho napadne další možnost. Budeme opékat nebo grilovat? Grilování na dřevěném uhlí je snadnější, ale ochudí nás o pohledy do ohně. Řešením je lávový kámen, který umístíme přímo nad oheň.