Loudání

Není loudání jako loudání. Já mám na mysli loudání v hrnci. Pomalé loudání. Pomalý hrnec, respektive vaření v něm. Tlakový hrnec zná každý, ale pomalý? Nač to vlastně je? Je to opak toho rychlého vaření. Jídlo se vaří velmi pomalu za minimální spotřeby energie a velmi dlouho, tři, šest i více hodin. Odměnou nám jsou intenzivní chutě vařených pokrmů. Zároveň takto vařené jídlo neztrácí ani minerály, ani vitamíny. Pomalý hrnec má dva stupně vaření – low, což je to úplně nejpomalejší vařeníčko a pak high, to je zase o malinko vyšší stupeň vaření. Pomalé hrnce dokáží i udržet teplotu již uvařeného pokrmu. A co vše si můžete v pomaláči uvařit? Vyberte si…polévku, ryby, maso, bezmasé jídlo a dokonce si zde můžete upomalit i nějaký ten koláč.