Kvašení

Procesu kvašení se jinak říká fermentace. Skupina lidí, kteří se fermentací zabývá, se nazývá fermentariáni. Dřív naše babičky potraviny kvasily běžně. Neměly totiž k dispozici ledničky. Dnes tato metoda poněkud upadá v zapomnění. Pokud chcete s fermentací začít, dejte si na čas. Nespěchejte na sebe a důkladně se s metodou seznamte.

A přestože vás výroba bude bavit, konzumujte s rozumem a v malých dávkách. Přeci jenom střevní mikrobiota si musí zvyknout. Nečekejte, že po konzumaci fermentovaných potravin budete okamžitě zdrávi. Všechno chce svůj čas. Taky ne hned se vám bude dařit, zkoušejte, experimentujte a nenechte se ničím odradit. Však víte, učený z nebe nespadl. Proto vyrábějte z počátku menší porce.